Değerli Hacettepeliler,
27.02.2023 tarihinde Üniversitemiz öğrenci ve çalışanlarının gıda zehirlenmesi şüphesiyle sağlık kuruluşlarına başvurmalarının ardından Sıhhiye Yerleşkesi Öğrenci ve Memur Kafeteryasında hem cumartesi hem de pazar günü menülerde yer alan ürünlerden alınan toplam 12 adet gıda numunesi gerekli tahlillerin yapılabilmesi adına İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne, şebeke suyu numunesi ile kapalı şekilde mühürlenmiş damacana sular ise İl Sağlık Müdürlüğü Ankara Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilmiştir.
Yapılan kimyasal ve mikrobiyolojik analizler sonucunda;
- Üretimleri kafeterya mutfaklarında yapılan toplam 12 gıda numunesinin Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine uygun olduğu tespit edilmiştir. (2023-9088819)
- 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında piyasadan temin edilen damacana suların ise Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmeliğe göre Koliform Bakteri, Pseudomonas aeruginosa, 22 C de toplam jerm sayımı parametreleri yönünden uygun olmadığı tespit edilmiştir. (2023-798)
Üniversitemiz kafeteryalarında kullanılan damacana suların anılan Yönetmelik hükümlerine uygun olmaması nedeniyle tedarikçi firmayla yapılan sözleşme feshedilerek gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.
Öğrenci ve Memur Kafeteryalarında yürütülen hizmetlerin daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi ve yaşanan bu durumun tekrarlanmaması adına içme suları bardak su ya da pet şişe olarak hızlı bir şekilde tedarik edilerek kullanıma sunulmuştur.
Saygılarımızla duyurulur.