Oryantiring Şampiyonası
Hacettepe Üniversitesi Öğrencimiz Kadın Takımları Sıralamasında Türkiye 2.si Olmuştur.
TEKNOFEST Birincisi Hacettepe İnsansız Hava Araçları Topluluğu
Türksat Model Uydu Yarışması Birincisi Hacettepe İnsansız Hava Araçları Topluluğumuz
2023 Türkiye Üniversite Sporları
Taekwondo Şampiyonasında Hacettepe Üniversitesi Öğrencimiz Bronz Madalya Kazanmıştır.
2023 ÜNİLİG Wushu Türkiye Şampiyonası Altın Madalya
Hacettepe Üniversitesi WUSHU Kadın Takımı 1 Altın, 1 Gümüş, 1 Bronz Madalya Kazanmıştır.
Geleneksel 17. Ayva Basketbol kupası Hacettepe'nin
Erkek Basketbol takımımız Ankara 2.si, Kadın Basketbol takımımız Ankara Şampiyonu
Geleneksel 17. Ayva Basketbol kupası Hacettepe'nin
Erkek Basketbol takımımız Ankara 2.si, Kadın Basketbol takımımız Ankara Şampiyonu
Üniversitemiz Sporcularından Ünilig Eskrim Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Başarı
1 ALTIN - 1 GÜMÜŞ MADALYA KAZANMIŞTIR.
Üniversitemiz Sporcularından Ünilig KICK BOKS Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Başarı
ÖĞRENCİLERİMİZ 1 ALTIN, 2 GÜMÜŞ, 1 BRONZ MADALYA KAZANMIŞTIR
Üniversitemiz Sporcularından Ünilig ATLETİZM Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Başarı
ÖĞRENCİLERİMİZ 2 ALTIN, 1 GÜMÜŞ, 2 BRONZ MADALYA KAZANMIŞTIR.
2023-2024 Eğitim-Öğretim Döneminde Artık Yıl Olacak Öğrencilerin Durumları ile İlgili

           

Üniversitemiz barınma birimlerinde barınan 2023-2024 eğitim-öğretim yılında artık yıl olacak öğrencilerimizin barınmalarıyla ilgili sosyal medya ve twitterda dolaşan yanlış veya eksik bilgiler ile ilgili üniversitemizin iç ve dış paydaşlarının doğru bilgilendirilmesi gerekliliğinden hareketle aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı tüm yurtlarda  “Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.” hükmüne uygun olarak barındırılmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Öğrenci Yurtları, Öğrenci Evleri ve Konukevleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönergesinin Barınma süresi başlıklı 15. Maddesi 3.fıkrasında  “Eğitim-öğretim  süresi içinde öğrenimini tamamlamamış öğrencilerden Barınma Birimlerinde kalma zorunluluğu olan ve öğrenim süresince iyi hâli tespit edilenlere, içinde bulunduğu öğrenim yılında en fazla 1 (bir) yıl Barınma Birimlerinde kalma imkânı verilebilir. Bu öğrencilere ayrılacak kontenjan öğretim yılı başındaki boş yatak kapasitesinin %5’ini geçmeyecek şekilde Yönetim Kurulu tarafından tespit edilir. Bu öğrencilerin aylık barınma bedeli Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.” hükmüne uygun olarak artık yıl öğrencilerimiz barındırılmaktadır.

Üniversitemiz barınma birimlerinde barınma süresi öğrencilerimizin öğrenim gördükleri bölümün yasal süresi ve  hazırlık eğitimi kadardır. Hazırlık eğitimi alan bir öğrenci bölümüne bağlı olarak değişmekle beraber en az 5 ile 7 yıl arası barınma birimlerimizde kalabilmektedir.

2022-2023 eğitim-öğretim dönemi başında Sıhhiye Kız-Erkek Öğrenci Yurtlarının kapasitesinin artırılması, Beytepe Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarının binalarının yer değiştirilerek erkek öğrenci kapasitesinin artırılması ve kampüs içinde KYK Genel Müdürlüğüne bağlı kız öğrenci yurdu açılmasına rağmen barınma birimlerine başvuru yapan yaklaşık 5.400 öğrenciden 2.100 öğrenci yerleştirilebilmiştir.

Yeni eğitim-öğretim döneminde de benzer bir durumun yaşanacağı öngörülmekte ve üniversitemizi bu yıl tercih eden öğrencilerimizin yurt  taleplerinin de belli ölçüde karşılanma mecburiyeti ve sorumluluğuyla artık yıl öğrencilerimizin durumu değerlendirilmiştir.

Geçmiş yıllarda çeşitli nedenlerle artık yıl öğrenci sayılarının boş yatak kapasitesinin %5’inin çok üzerine çıktığı görülmüştür. Söz konusu durumun sürdürülmesi, üniversitemizi yeni kazanan öğrencilere yurt imkanı sunamamak anlamına geldiği için ve Yönergemizde var olan %5 sınırlaması nedeniyle artık yıl öğrencilerinin tümünü yurtlarımızda barındırma imkanımız kalmamıştır. Bu nedenle sadece özel durumu olan artık yıl öğrencilerimiz yazılı başvuru yapmaları halinde, durumları Barınma Birimleri Yönetim Kurulunda değerlendirilecek ve uygun bulunanlar normal eğitim sürelerine ilave olarak 1 yıl süre ile yurtlarda kalabileceklerdir.

Tüm öğrencilerimizin ve ailelerinin yurt imkanlarımız ve hakkaniyet esasına uygun olarak alınan bu karar konusunda anlayış göstermesini temenni ediyoruz.

Saygılarımızla.